Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistemler

  •  20.01.2022
  •  

Güneş Enerjisi Sistem Çeşitleri - 2 - 

Bir güneş enerjisi sistemi satın alırken, seçim yapabileceğiniz iki ana seçeneğiniz vardır - şebekeye bağlı / On Grid Sistem ve şebekeden bağımsız / Off Grid Sistem. Adından da anlaşılacağı gibi, şebekeye bağlı güneş sistemi, sistemin elektrik şebekesine bağlı olduğu anlamına gelir ve şebekeden bağımsız  güneş sistemi, sistemin şebekeye bağlı olmadığı anlamına gelir.

Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistemler

Birçok insan, güneş sisteminin hayatlarına getireceği bağımsızlık ve istikrar nedeniyle şebekeden bağımsız bir güneş sistemi kurma fikrini benimseyebilir. Fakat bu sistemler genellikle şehir şebekesinin olmadığı ya da bulunulan lokasyona şebeke elektriği getirme maliyetinin yüksek olması durumlarında tercih edilmektedir. Bu sistem yayla evlerinde, bağ evlerinde, çiftlik evlerinde, balıkçı barınaklarında, karavan, tekne ve yatlarda kullanıma uygun bir seçenektir.

Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistem Avantajları

  1. Şebekeden tamamen bağımsızdır
  2. Kırsalda yaşıyorsanız şebekeye bağlanmak son derece maliyetli ve karşılacağınız engeller zorlayıcı olabilir.
  3. Kendi enerjinizi kontrol altına alabilirsiniz.

Bu sebeplerle Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistem bazen tercih, bazen zorunluluk nedeniyle tercih edilir.

Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistem Eksileri

  1. Kurulum maliyetleri yüksektir.
  2. Gündüz şarj, gece deşarj olmaları nedeniyle,  bataryaların gün ve gece boyunca sürekli olarak elektrik iletmesi gerekir
  3. Bataryalar bakım gerektirir, görece kısa bir ömre sahiptir
  4. Geceleri veya bulutlu günlerde şebekeye güvenilemez
  5. Enerji tüketimini azaltmak için bir yaşam tarzı değişikliği gerektirebilir
  6. Fazla enerji üretimi boşa gidebilir

 

Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistem Bileşenleri Nelerdir ?

  1. Güneş Paneli
  2. Off Grid İnverter
  3. Batarya
  4. Kablolar

 

Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistem Kurmak İçin Ne Yapmak Lazım

Önce çatınıza bir bakın!

  • Yeterli alanınız var mı? 400W ila 450W güneş panellerinin yaklaşık boyutu 1030mm  X 2200mm (En x Boy) ‘dir.  5kW'lık bir sistem için 12 tane güneş paneli ve 27-28m²’lik alana ihtiyacınız olacaktır .
  • Çatınız güneye bakıyor mu? Güney idealdir.
  • Çatınız kiremit mi, sac mı , sandwiç panel mi? Muhtemelen kurulum sırasında bazıları zarar görecektir,  bu yüzden yedeğiniz var mı ya da piyasadan temin edilebilir mi?
  • Çatıya herhangi bir erişim sorunu var mı? Tek katlı mı?
  • Çatınızda herhangi bir gölgeleme sorunu var mı? Baca, TV anteni , budanması gereken ağaç gibi gölgeleme etkisi yapacak olasılıkları gözden geçirmeniz gerekir.
  • Boru veya ısı pompası gibi çatınızda yer kaplayan ekstra bir şey var mı?

 

Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistem Maliyetleri Nedir?

Son zamanlarda enerji fiyatlarının öngörülemezliği ve artmasıyla birlikte, enerji kullanımınıza dikkat etseniz bile yine de yüksek elektrik faturaları ile karşılaşıyor olabilirsiniz .

Şebekeden Bağımsız Güneş Sistemi / Off Grid Sistem maliyeti içinde kullanılan ekipman ve işçilik maliyetleri bulunmaktadır.Değişen teknolojiler sayesinde güneş panelleri ve ilgili diğer ekipmanların son birkaç yılda maliyeti aşağı yönlü hareket etmiştir.Ayrıca,  işçilik maliyetinin toplam maliyet içindeki payını düşürmek için mümkün olan en büyük sistemi kurmak mantıklı olmaktadır. Kurulu güç çoğu konut için tipik olarak 5kW'dır. Ancak , sıcak bir iklimde yaşıyorsanız ve klima kullanımı gerekiyorsa sistemin verimli  kullanımı için kurulu gücü 8Kw düşünmek doğru olacaktır.

Sistem bileşenlerinizin güvenilir markalardan oluşturulacağı ve sizin için tasarlanacak sistemin  fiyat performans oranın oldukça iyi sonuçlar vereceğinden emin olabilirsiniz.

Değişen maliyet bedellerini öğrenmek isterseniz WhatsApp Hattı : +90 0 535 662 9199 nolu telefona yazabilir veya arayabilirsiniz.

Tek sınır hayal gücünüz ve bütçenizdir.

Çok güneşli günler dileriz.

Enerjim Güneş

#enerjimgüneş #enerjimgunes  #yenilenebilirenerji #renewableenergy #ölçümsensörleri #rika #rikasensor #meteorolojiksensörler #havaistasyonu  #enerji #energy #evcharger  #evchargermobile #mikroinverter  #inverter  #EV  #ElektrikliOtomobil #ElektrikliAraç #Şarjistasyonu #ElektrikliAraçŞarjİstasyonu #evtaşınabilirşarjcihazı #khons #beny #go-eCharger #ledprojektör  #sokakarmatürü   #sokaklambası #floodlight  #ledlighting #outdoorledfloodlighting #outdoorlighting  #dışmekanaydınlatma #LED #optikaydınlatma