Şebekeye Bağlı Güneş Sistemi / On Grid Sistem

  •  19.01.2022
  •  

Güneş Enerjisi Sistem Çeşitleri - 1 - 

Bir güneş enerjisi sistemi satın alırken, seçim yapabileceğiniz iki ana seçeneğiniz vardır - şebekeye bağlı / On Grid Sistem ve şebekeden bağımsız / Off Grid Sistem. Adından da anlaşılacağı gibi, şebekeye bağlı güneş sistemi, sistemin elektrik şebekesine bağlı olduğu anlamına gelir ve şebekeden bağımsız  güneş sistemi, sistemin şebekeye bağlı olmadığı anlamına gelir.

Şebekeye Bağlı Güneş Sistemi / On Grid Sistem

Günlük hayatta, bağlı bulunduğunuz elektrik dağıtım firmasına başvurmak suretiyle  abonelik alarak evinize veya işyerinize elektrik bağlatırsınız. Eğer elektrik kullanımınız çok yoğunsa,  artan elektrik fiyatları nedeniyle faturalarınız kabarmaya ve gün geçtikçe canınızı sıkmaya başlar. Bunun üzerine , evinize veya işyerinize Şebekeye Bağlı Güneş Sistemi / On Grid Sistem kurmayı düşünebilirsiniz. Eğer  , Şebekeye Bağlı Güneş Sisteminizde yeteri kadar enerji varsa herhangi bir elektrikli alet, makine kullanımı gerektiğinde enerjiyi bu sistemden  alabilirsiniz. Gece veya bulutlu havalarda şehir şebekesini kullanabilirsiniz. Sisteminizde bulunan  fazla enerjiyi şebekeye satabilirsiniz. Dönem sonunda , sistem kurulurken , sisteme entegre edilen çift taraflı sayaç aracılığıyla , bağlı bulunduğunuz elektrik dağıtım firmasıyla mahsuplaşma yoluna gidersiniz. Böylece, bu sistemin olmadığı zamanlarda yüksek elektrik faturası öderken, mahsuplaşma yoluyla fatura bedellerinizi aşağı yönlü değiştirebilirsiniz. Örneğin , sisteminiz Ankara’ da kurulu ve yaz mevsiminde 2 aylığına memleketinize veya yazlığınıza gittiğinizde , Şebekeye Bağlı Güneş Sisteminizde varolan elektriğin tamamını sisteme satarak , elektrikten kazanç elde edebilirsiniz.

 

Şebekeye Bağlı Güneş Sistemi / On Grid Sistem ‘in Avantajları

  1. Bu sistem özellikle güneşlenme süresi uzun olan bölgelerde kullanıcıya cazip gelmektedir. Kullanılmayan elektriğin sisteme satılması mümkün olabilmektedir.
  2. Şebekeden Bağımsız / Off Grid Sistemlere göre enerji depolama sistemlerine ve diğer ekipmanlara ihtiyaç duyulmadığından göreceli olarak ekonomik olduğu düşünülmektedir.
  3. Enerji kullanımlarının %100'ünü karşılayacak kadar büyük bir güneş enerjisi sistemi kurmak için yeteri kadar yeri veya finansmanı olmayanlar için harika bir seçenektir. Gerekirse şebekeden elektrik çekmeye devam edebilirsiniz.

 

Şebekeye Bağlı Güneş Sistemi / On Grid Sistemler Nasıl Çalışır ?

  1. Güneş ışığı, güneş panelleri tarafından DC elektriğe dönüştürülür.
  2. DC gücü, inverter tarafından AC'ye dönüştürülür.
  3. Üretilen AC gücünün bir kısmı evinizde buzdolabı, saat vb. sabit yükleri çalıştırmak için kullanılır.
  4. Üretilen AC gücünün fazlası satılır veya ulusal şebekeye "ihraç edilir".
  5. Sistemde yeteri kadar enerji yoksa şebekeden kullanılır

 

Şebekeye Bağlı Güneş Sistemi / On Grid Sistemler Hangi Güçlerde Kurulur ?

  1. Yüksek güçte santral boyutunda
  2. Evsel ihtiyaçlar için
  3. Küçük ticari işletmeler için düşünülebilir

 

Şebekeye Bağlı Güneş Sistemi / On Grid Sistem Bileşenleri Nelerdir ?

  1. Güneş Paneli
  2. On Grid İnverter
  3. Çift Taraflı Sayaç

 

Hangi boyutta sisteme ihtiyaç olduğunu nasıl hesaplarız?

Son elektrik faturanıza bir bakın. Günlük ortalama kilo-Watt-saat (kWh) veya "Birim" değerini gösteren rakamları hemen fark edeceksiniz.

Örneğin: A İlinde yılda 2300 saat / 365 = günde ortalama 6,3 saat güneş vardır.

Ev kullanımınız günde 25kWh (Birim) ise / 6,3 = 3,97kW sistem gerekli MİNİMUM

Ancak gerçekçi olarak, bir kerelik işçilik maliyetlerinden yararlanmak için mümkün olan en büyük sistemi kurmak mantıklıdır. Bu, çoğu küçük kurulum için tipik olarak 5kW'dır.

Çok güneşli günler dileriz.

Enerjim Güneş

#enerjimgüneş #enerjimgunes  #yenilenebilirenerji #renewableenergy #ölçümsensörleri #rika #rikasensor #meteorolojiksensörler #havaistasyonu  #enerji #energy #evcharger  #evchargermobile #mikroinverter  #inverter  #EV  #ElektrikliOtomobil #ElektrikliAraç #Şarjistasyonu #ElektrikliAraçŞarjİstasyonu #evtaşınabilirşarjcihazı #khons #beny #go-eCharger #ledprojektör  #sokakarmatürü   #sokaklambası #floodlight  #ledlighting #outdoorledfloodlighting #outdoorlighting  #dışmekanaydınlatma #LED #optikaydınlatma